Ми в соціальних мережах
Потрібна допомога? Пишіть до ЧатБотівTelegramViber
пн-пт: 09:00-18:00сб-нд: вихідний

ТОП 10 дитячих іграшок до 1 року

13 december 2023

👧В перший рік життя дитина розвивається з вражаючою швидкістю і дитячі іграшки відіграють важливу роль у цьому процесі.
✅Вони допомагають малюку розвивати моторику, реагувати на звуки, розрізняти кольори, вивчати текстури і форми, а також відкривати нове у навколишньому світі.

📃📌Ми підготували для вас список із ТОП 10 дитячих іграшок для дітей до 1 року, які допоможуть вашому малюкові забезпечити фізичний, емоційний та когнітивний розвиток

1. Брязкальця

Іграшки такого типу - чудова річ для розвитку концентрації уваги на окремих предметах. Брязкальця повинні бути яскравих, але приємних, контрастних кольорів.

Рухи немовляти тривалий час бувають не зовсім скоординованими, тому необхідно щоб форма брязкальця були без кутів і маленьких отворів, в яких міг би застрягти пальчик карапуза.

Така іграшка повинна відповідати розміру долоні дитини, мати спеціальне кільце для тримання і взагалі бути максимально зручною.

2. Розвиваючі килимки

Яскраві та практичні розвиваючі килимки для дітей - це те, що неодмінно знадобиться малюку, як тільки він почне перевертатися і тягнутись до предметів руками та ногами.
Розмістивши іграшку в манежі або на підлозі, мати зможе на довгий час зайняти дитину. Головне, щоб на килимку висіло достатньо підвісок, які зацікавлять малюка.

Як тільки малюк почав самостійно тримати голову і виявляти інтерес до навколишнього середовища, його можна укладати на розвиваючий килимок.

3. Кубики

Завдяки кубикам дитина починає розвивати фантазію, мислення, розрізняти кольори та форми. Такі іграшки також розвивають координацію рухів, дрібну моторику, сприяють розвитку посидючості, уваги, самостійності і концентрації на конкретному об'єкті, проявляти творчі здібності.

Незалежно від віку та вподобань, кольорові кубики виступають в якості універсальної розвиваючої іграшки.

4. Пірамідки

Пірамідки - функціональні іграшки, які сприяють розвитку дрібної моторики рук, пам'яті, уваги та інтелекту. Зазвичай, гратися з пірамідкою дитина починає у віці 6 місяців, коли намагається або вже вміє сидіти.

Збірка пірамідки, сортування її кілець сприяє розвитку інтелекту та логічного мислення.

А пірамідка з кільцями різного кольору буде відмінним посібником з вивчення кольорів.

5. Сортери

Дитячі сортери розвивають розумові функції і фізичні здібності дитини, дрібну моторику рук, просторове мислення, тактильну чутливість, здатність до побудови логічних зв'язків та аналізу.

Також, граючи з сортером, діти розширюють власний кругозір - запам'ятовують кольори, форми, тварин. Завдяки функціональності, сортери надовго залишаються для дітей джерелом нових навичок.

6. Бізіборди

Це ігрові панелі, найчастіше зроблені з дерева, на яких закріплені різні детальки, що допомагають малюку навчитись керувати своїми пальчиками та знайомлять його з навколишнім світом,а також:

  • вчать концентрації та терпінню;
  • тренують логічне мислення дитини;
  • сприяють фізичному розвитку;
  • розвивають дрібну моторику;
  • знайомлять малюка з кольорами, формами;
  • допомагають розвивати творчу уяву;
  • розширюють кругозір;

7. Іграшки-шнурівки

Іграшки-шнурівки дуже корисні для дитячого розвитку, оскільки дозволяють активно розвивати дрібну моторику.
Ці іграшки досить захоплюючі, оскільки пальчики дитини послідовно пізнають навколишній простір, знайомляться з незнайомими предметами, вивчають різні розміри і форми.

Шнурівки допомагають розвивати посидючість,окомір,сприяють покращенню координації рухів, гнучкості кисті, а внаслідок всього цього покращується мовлення дитини.

8. Іграшки для ванни

Іграшки для ванни допоможуть зробити купання цікавим, а якщо плаваючі фігурки схожі на реальні об'єкти, наприклад, звіряток або кораблики, ви зможете розповідати дитині про нові предмети і поняття.

Які ще функції виконують дитячі іграшки для купання?

  • Під час гри дитина рухається, завдяки чому розвивається інтерес до фізичних вправ, в тому числі, до плавання.
  • Надувні іграшки дозволяють дитині триматися на воді, що робить процедуру безпечною.
  • Малюк покращує свої навички та вміння в ігровій формі та отримує задоволення.

9. Музичні іграшки для дітей до року

Музичні іграшки для дітей до року здатні принести необхідну користь для дитячого розвитку і подарувати малюкові багато нових вражень.

З ними малюки розвиватимуть слух, пам'ять, а також будуть формувати власне сприйняття навколишнього світу.

У процесі такої гри дитина зможе проводити час з користю і дізнаватися нове для себе. Музичні звуки будуть радувати дитину. Щоденно малюк може отримувати порцію веселощів, а вночі - засинати під ніжну і приємну музику.

10. Крісла-гойдалки

Яскравий оригінальний дизайн, милі звірятка-підвіски і комфорт – ось що таке крісло-гойдалки для новонароджених.

Перебування у кріслі стимулює розвиток малюка, сприяє поліпшенню координації та вестибулярного апарату, забезпечує мамі і немовляті спокійний відпочинок.
Крісло-гойдалка або шезлонг – це дійсно зручно, сучасно і варте того, щоб його купити.

🧸🧩Іграшки для дитини є важливим інструментом для розвитку різних навичок та вмінь. Тому обираючи їх для своїх малюків завжди звертайте увагу на якість іграшок, безпеку та відповідність віковим особливостям .

➡Обирайте тільки найкращі іграшки для ваших діток на GoodToys.com.ua