Ми в соціальних мережах
Потрібна допомога? Пишіть до ЧатБотівTelegramViber
пн-пт: 09:00-18:00сб-нд: вихідний

КОРИСТЬ ІГРАШОК-АНТИСТРЕС ДЛЯ ДІТЕЙ

05 february 2024

А чи знали ви, що іграшки-антистреси вперше з'явилися на території Японії? Там вони з перших днів почали користуватися великим попитом, тому дуже швидко такі забавки потрапили на світовий ринок.

У сучасному бурхливому світі стрес відчувають не тільки дорослі, але і діти. Тому концепція антистресових іграшок набула значної популярності завдяки своїй здатності дарувати відчуття спокою. Goodtoys - ваш надійний онлайн-магазин іграшок дослідив те, що вам потрібно знати про ці чудові засоби.

Як діють іграшки-антистрес?

Такі гаджети працюють у двох напрямках - шляхом впливу кольору на психоемоційний стан людини та терапевтичною дією на тіло.

При виборі іграшок-антистрес звертайте увагу на їх колір. Коли ви дивитеся на яскраві іграшк або берете до рук, відбувається несвідома дія на психіку. Соковиті фарби заряджають позитивом, налаштовують на оптимістичні думки, покращують настрій.

Інший момент – тактильні відчуття. Дуже часто у стресових ситуаціях людина не розуміє слів. А антистресові іграшки завжди приємні на дотик, тому їх не хочеться випускати з рук.

Які є види іграшок-антистрес у Goodtoys:

1. Набори пластиліну чи тіста для ліплення:
допоможуть дітям розвинути дрібну моторику, сприйняття кольорів, форм, вміння зосереджуватися. З цього матеріалу можуть вийти неймовірні вироби, тільки проявіть фантазію!

Бренд Lovin пропонує різноманітний вибір тіста для ліплення і пластикові формочки, які дають можливість дитині створювати різноманітні фігурки і розвивати свою уяву. Тісто приємне на дотик і запах, не залишає слідів на руках і виготовлене з натуральних харчових компонентів, які є безпечними для здоров’я дитини.

Або ж зверніть увагу на виробника Lipaka, набори пластиліну якого можуть розважити та захопити як дітей, так і дорослих.

Завдяки компактним розмірам, набір зручно брати з собою. Пластилін твердіє на повітрі протягом 24 годин, після чого можна гратися створеними фігурками. Пластилін ЛІПАКА – це інтерактивні розвиваючі набори з кодом доступу до додатку ЛІПАКА HEY CLAY, що в ігровій формі навчить малюків ліпити улюблених героїв.

2. Іграшки Pop It
Pop it – невелика силіконова іграшка з напівсферами, при натисканні на які лунає характерний звук. Річ дуже корисна для моторики і заспокоєння нервової системи.

Такі веселкові пупирки, що має Pop It відмінно відволікають гіперактивні руки та навіть допомагають впоратися з роздратованістю.

3. Спіннери
Це гаджети-антистрес, які "прийшли" до нас з США. Сам гаджет являє собою корпус, що закріплений на підшипниках. Гаджет запустити дуже легко – варто тільки штовхнути по крилах, які в свою чергу, починають обертатися.

Спінери можуть бути металевими, дерев’яними і пластиковими. Батькам, купуючи цей гаджет для дітей, необхідно звертати увагу на те, з якого матеріалу виготовлена дана іграшка.

Експерти також рекомендують не давати гратись спінером маленьким дітям. Хоч він має суцільну конструкцію, але від удару гаджет може розпастись на деталі, які малюк може проковтнути.

4. Кінетичний пісок
Кінетичний пісок винайшли шведські вчені близько 20 років тому. З нього можна зліпити будь-яку фігуру, він не клеїться до рук, у ньому не розмножуються бактерії.

Кінетичний пісок на 98% складається з кварцевого піску, решта — це домішки. Ігри з кінетичним піском розвивають дитячу уяву.
Замки, пасочки та химерні створіння — з кінетичного піску можна виліпити будь-яку форму і він досить тривкий.

Зверніть увагу на бренд Danko Toys, ця компанія створила широкий вибір дитячого кінетичного піску.

Гра з кінетичним піском розвиває: дрібну моторику, фантазію, творчі здібності, покращує настрій, не розсипається і не залишає слідів, а якщо розім'яти в руках, він стає повітряним, пористим, "живим".

5. Слайми та лизуни-антистрес
Іграшки складаються з в'язкого матеріалу, який можна розтягувати, стискати, легко поділити на кілька частин, а потім з'єднати ці частини до купи, вони також мають приємний аромат. Для покращення зорової пам'яті, мовних навичок та координації дітям необхідно розвивати дрібну моторику.

Лизуни призначені для того, щоб розминати їх пальцями, розділяти на частини, розтягувати. А такі дії саме і розвивають навички координації та моторику. Також ігри зі слаймом можуть спрацювати як відволікаючий фактор на дитину.

Лизуни та слайми підходять для дітей від 3-х років; дорослим також можуть допомагати зменшувати рівень тривоги.

Загалом, іграшок-антистрес існує ще дуже багато видів. Шукайте те, що підійде саме вашим дітям на сайті GoodToys, тому що у нас є безліч варіантів для розваг. Вибирайте з розумом, враховуючи вподобання та рівень розвитку вашої дитини і спостерігайте, як ці іграшки стануть не просто іграми, а союзниками гарному самопочуттю