Ми в соціальних мережах
Потрібна допомога? Пишіть до ЧатБотівTelegramViber
пн-пт: 09:00-18:00сб-нд: вихідний

ТОП-10 розвиваючих іграшок для дітей до 5 років

18 march 2024

Дитинство – це період, коли кожен момент є можливістю для розвитку та навчання. Один із способів сприяти гармонійному розвитку дітей – використання розвиваючих іграшок. Вони не лише надають дітям радість та задоволення, але й сприяють розвитку різних аспектів їхньої особистості. У цій статті ми розглянемо ТОП-10 розвиваючих іграшок для дітей до 5 років

1. Тісто для ліплення

Ліплення - це чудовий спосіб розвивати моторику рук та творчість у малюка. Різнокольорові глини та форми для ліплення допомагають розвивати уяву та фантазію.
Візьмемо для прикладу набір креативної творчості "Тісто для ліпки Master Do" СТИЛІСТ-ПЕРУКАР укр TMD-13-01U

З цим набором ви зможете відчути себе справжнім стилістом модних і креативних зачісок і здивувати всіх своїм талантом. Все просто: формочки і крісло-екструдер з набору допоможуть створити різноманітні зачіски і прикрасити їх стильними аксесуарами. Вигадуйте свої ідеї і втілюйте їх.
Комплектація: Тісто для ліплення (10 шт.), тісто для ліплення в баночках (5 шт.), крісло-екструдер, насадка на крісло (2 шт.), стек, обруч (2 шт.), окуляри, формочка стіл, гребінець, ножиці, інструкція

2. Конструктори

Конструктори є відмінним інструментом для розвитку логічного мислення та просторової уяви. Вони дозволяють дитині створювати власні конструкції та вивчати принципи будівництва.
Із цієї категорії пропонуємо розглянути варіант - конструктор LEGO DUPLO Town Сімейний будинок на колесах 10986.


Разом з вашим малюком вирушайте у подорож сповнену пригод, і прихопіть LEGO 10986 Town Сімейний будинок на колесах. Допоможіть маленькому будівельнику скласти симпатичний пересувний будинок, що приєднується до авто. Дошкільнята, віком від 2 років можуть причепити будинок і вирушити туди, куди забажають. Хтозна, яких нових і цікавих людей вони зустрінуть! Малюки розігрують з двома фігурками, що входять в авто, сімейне життя в дорозі. Вони можуть відтворити сюжет щасливої відпустки, збираючись усі разом навколо вогнища, щоб розповідати історії та смакувати гарячий шоколад.

3. Пазли

Пазли сприяють розвитку уваги, логіки та координації рухів. Вони доступні в різних складностях, що дозволяє вибрати відповідний рівень для кожної вікової групи.
Дитячі пазли 3в1 "Магічні історії" Дісней Крижане серце 2 Trefl 34853 - гідний варіант подарунку для ваших дітлахів.

Пазли 3 в 1 на 20, 36 та 50 елементів в одній упаковці із зображеннями сестер-принцес Анни і Ельзи, їхнього друга Крістофа, оленя Свена та сніговика Олафа з популярного анімаційного фільму Уолта Діснея "Крижане серце-2". Після складання пазлів ви отримаєте 3 різні картинки, кожна з яких має розмір 20х20 см. Різна кількість елементів дозволяє складати дані пазли дітям різного віку, яким окрім цього Ви можете запропонувати скласти пазли наввипередки, знайти подібності та відмінності у зображеннях тощо. Високу якість, насиченість кольорів та безпеку при укладанні пазлів забезпечує спеціальний каландрований картон, який відбиває світло та покритий екологічними фарбами.

4. Кольорові маркери та фарби

Малювання - це не лише творчий процес, але і спосіб розвивати мовлення та мислення. Кольорові маркери та фарби дозволяють дитині виражати свої почуття та розвивати моторику рук.
Набір скетч-маркерів Bambi BV820-48, 48 кольорів у сумці ідеально підійде для творчості кожної дитини!

У наборі 48 шт. З одного боку звичайний фломастер, з іншого боку скошений маркер. Кожен колір має свій цифровий код, який нанесений на ковпачок маркера. Ковпачки щільно закривають маркер, перешкоджаючи висиханню. Чорнило на спиртовій основі добре вбирається в папір, тому рекомендується використовувати щільні аркуші або картон.

5. Розвиваючі книги

Книги з яскравими малюнками та цікавою історією сприяють розвитку мовлення та уяви. Деякі книги мають інтерактивні елементи, які допомагають розвивати спостережливість та концентрацію.
Аудіоказка з проектором "Лев та мишеня" Ambo Funtamin AF6339LM 16 зображень

Ця книга дозволить вам і вашим дітям відправитися в захоплюючу подорож міськими вулицями та мальовничими сільськими полями прямо у себе вдома. Міське та сільське мишеня – це не просто аудіоказка, це справжня казкова історія про дружбу та пригоди: аудіоказка міське та сільське мишеня оживить яскраву історію, сповнену дивовижних подій та уроків дружби. Професійні актори привнесуть неповторний колорит кожного персонажа.

6. Експериментальні набори для наукових дослідів

Діти завжди цікавляться світом навколо себе. Набори для наукових дослідів дозволяють малюкові вивчати природні явища та експериментувати з різними матеріалами.
Набір для 10 дослідів 4M 00-03291 з магнітами допоможе зібрати безліч дивовижних речей із магнітів: машинку на магнітній тязі, яхту і навіть скульптури.

Насамперед перевірте, які об'єкти навколишнього світу реагують на магніт, а які – ні. Наберіть у невелику ємність воду і помістіть у неї магнітних рибок. За допомогою вудочки з магнітом зловіть якомога більше рибок за один раз. Влаштуйте змагання! Перевірте, як швидко буде їздити машинка на магнітній тязі, і відправте у круїз яхту по хвилях в раковині. На вас чекають досліди з левітацією та створенням власних магнітних скульптур. Усього в наборі для досліджень викладені 10 цікавих дослідів та ігор із магнітами. Але ви можете вигадати ще безліч власних! Набір містить усі необхідні деталі та схеми, перелік цікавих фактів про магніти та їх властивості.

7. Гра "Сімейна Кухня"

Мініатюрна кухня з іграшковими продуктами сприяє розвитку соціальних навичок та творчого мислення. Дитина вчиться взаємодіяти з іншими та виконувати ролі.

Що робити, якщо малюк несподівано захопився кулінарією? Замість кімнати для ігор він біжить на кухню, а замість мультиків дивиться в інтернеті рецепти фуд-блогерів! Щоб підтримати та заохотити юного шеф-кухаря, подаруйте йому дитячу кухню 50957FSC, з дерева, з посудом від Viga Toys. Фантастична кухня для дітей від 3 років. Набір являє собою яскравий, розкішно обладнаний, іграшковий кухонний куточок, у якому є все необхідне для маленького кулінара: плита з духовкою, раковина, витяжка, годинник і, звісно ж, ціла колекція кухонних аксесуарів - каструля з кришкою, сковорода, лопатки, ложка, дві ємності для спецій. Набір для юного кулінара максимально схожий на справжній. Виготовлений з якісних нешкідливих матеріалів (дерево, метал), вирізняється яскравим контрастним забарвленням і стильним сучасним дизайном. На такому кухонному просторі малюк ще більше розкриє фантазію і з головою зануриться в кулінарну творчість.

8. Музичні інструменти

Музика відіграє важливу роль у розвитку малюка. Мініатюрні музичні інструменти дозволяють дітям експериментувати зі звуками, розвиваючи музичний слух та координацію рухів.

Ваш маленький підростаючий артист і початківець композитор гідно оцінить такий чудовий подарунок, як синтезатор HS3715A, 37 клавіш. Модель представлена в сучасному дизайні, з прекрасно проробленою деталізацією, що робить піаніно максимально схожим на справжній музичний інструмент. Синтезатор має 8 тонів, а також функцію запису, завдяки якій малюк зможе зберігати свої мелодії і пісеньки. Граючи на піаніно, крихітка буде розвивати музичний слух, творчі здібності, пам'ять і почуття ритму. Така розвага допоможе дитині навчитися справлятися зі страхом і хвилюванням при виступі на публіці, мотивує його отримувати нові знання про музику. Можливо, займаючись з раннього віку музикою, Ваш непосида відкриє в собі нові таланти і стане майбутньою зіркою великої сцени. У наборі з дитячим піаніно передбачений мікрофон, що підключається до нього за допомогою кабелю, а також USB зарядний.

9. Творчі конструктори

Творчі конструктори, які дозволяють дітям створювати власні малюнки або об'єкти, розвивають творчість та уяву. Вони стимулюють дитину думати нестандартно та знаходити унікальні рішення.

Конструктор - ZNATOK "Світло і колір" (24 схеми) 70799 представлений в оновленій колекції виробника "Znatok", відрізняється якісним виготовленням із застосуванням нетоксичного і безпечної сировини. Призначений для дітей старше п'яти років, цікавий конструктор - це ідеальний подарунок для юних шанувальників захоплюючих головоломок і захоплюючих експериментів. Проводячи час з таким конструктором, малюк буде розвивати дрібну моторику рук, уяву, логіку, розширить кругозір, стане більш уважним і самостійним. Подібні забави надзвичайно корисні для формування цілеспрямованості, таких якостей, як креативність і посидючість, вміння доводити розпочаті справи до кінця. Головне диво цього конструктора полягає в тому, що змішавши всі кольори з палітри, дитина зможе отримати білий колір. Представлений розвиваючий набір дозволить дитині поекспериментувати зі світлом, а також стане незамінним в якості доповнення як для занять в спокійній домашній обстановці, так і для занять в дитячому садку або школі.

10. Розумні іграшки з елементами інтерактивності

Розумні іграшки, які реагують на рухи або звуки дитини, допомагають розвивати сприйняття та вчать логічному мисленню. Вони можуть бути ідеальними компаньйонами для самостійного гри.

Інтерактивна іграшка Собака M 4306 укр - ця музична собака стане справжнім другом для вашої дитини. Ваш малюк зможе навіть вигулювати її, за допомогою повідця, як справжнього вихованця.

Завдяки цим розвиваючим іграшкам, діти отримають можливість весело проводити час, одночасно розвиваючи важливі навички. Вибір правильних іграшок може визначити не лише якість дитинства, а й майбутнє успішне навчання та розвиток.